KLASSIEKER NIEUWS

In de Formule 1 zijn twee titels te behalen: het wereldkampioenschap voor coureurs en constructeurs. In de serie ‘Formule 1 iconen’ is de auto de ster. We gaan terug naar het jaar 1992.

Nigel Mansell grijpt in 1986 en ’87 tweemaal net naast de wereldtitel met Williams. Domme pech – en soms ook onhandigheid – staan telkens goud in de weg. Na twee jaar Ferrari keert de

...

Henk Haan is samen met zijn vrouw met de Mercedes 190 met daarachter een Mostard Yvonne caravan in Kroatië en Slovenië geweest. Vakanties van ruim vierduizend kilometer; geen probleem voor de auto uit 1958 en de caravan van 1969. De combinatie oogst verbaasde en bewonderende blikken en zeker in Duitsland gaan de duimen omhoog.  

Door Jan-Erik

...

Matchbox: wie is er niet groot mee geworden? Favoriete modellen met grote motoren, vleugels en exorbitante neuzen werden gekoesterd en wellicht nog steeds. Corvettes spreken voor menig petrolhead al ruim vijftig jaar tot de verbeelding en sommige kleintjes werden ingeruild voor een 1:1. Niet de Mako Sharks.

Door Albert Mensinga

Niet de Mako

...

Liefhebbers kennen Graber van de onweerstaanbaar elegante en chique Alvis TA14, TA21 en Three Litre. Al vanaf 1927 verzorgt het Zwitserse Carrosserie Hermann Graber zo’n 800x maatwerk voor gerenommeerde automerken als Jaguar, Bentley, Mercedes-Benz, Lancia, Alfa Romeo, Packard, Rolls Royce en Duesenberg.

Door Albert Mensinga

De firma uit Wichtrach,

...

Te laat voor het echte werk

Gedurende de seventies was de Ford Escort zo’n beetje de gouden standaard in de rallywereld. In 1979 won Ford er nog het wereldkampioenschap mee… om vervolgens aan te kondigen af te zien van een fabrieksdeelname in 1980.

Door Eric van Spelde

Dat was natuurlijk een beetje een domper voor alle rallyfans

...

Auto van de zaak

Dat installatiebedrijf Kuiper in het Gelderse Breedenbroek overstapte op Daf bestelauto’s, komt door Wim Hengeveld. Na zijn diensttijd, kwam Wim te werken als automonteur bij garage Winkelhorst in Aalten waar ze Daf en Volvo verkochten. Begin jaren ging Wim werken bij het installatiebedrijf. Hij werd onder meer verantwoordelijk voor het

...

Heimwee naar de grote tijd van de ‘carrozzeria’

Tot diep in de jaren zestig was het gebruikelijk dat de grote autofabrikanten van een modelserie alleen de sedan in serieproductie bouwden en de coupé, cabriolet, stationwagen, roadster uitbesteedden aan één van de gespecialiseerde carrosseriebouwers die doorgaans ook tekenden voor het ontwerp. Eind jaren tachtig

...

Rallykanon Stig Andervang (1959) rijdt nog steeds, na heel lang Ford tegenwoordig in een Mitsubishi Evo. Begin jaren ’80 begon hij bijzonder voortvarend in ons land en navigator André Schoonenwolf (1952) zat regelmatig naast hem. Het duo won in 1984 de Tulpen Rallye. Maar er is meer. Veel meer.

Door Albert Mensinga

Tijdens de afgelopen

...

‘Wat, heb je een Alfa gekocht?’, is steevast de reactie van een kennis of iemand die het goed bedoelt en verwacht dat de Italiaan dan minstens om de week bij een garage staat. Nou nee dus. Mijn ervaring met moderne Alfa’s is heel anders: tijd voor een High Miler verslag.

Door Albert Mensinga

Italiaans staat cliché voor snel kapot, technische drama’s

...

Revolution 986

Porsche was zo rond 1990 vooral een alles-moet-anders-show. De transaxle-modellen 944 en 928 liepen op hun eind en de laatste had nooit ook maar bij benadering gebracht wat men er eind jaren zeventig in Zuffenhausen van verwachtte. De Porsche 964 bleek nog duurder om te bouwen dan het 911 ‘G-Modell’ dat hij opvolgde en de verkopen ervan waren

...
Alle berichten bekijken

TICKETS

ONLINE ALTIJD GOEDKOPER

Partners

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4